Bredbandsbolaget tar över TV-utbudet från 1 december

Notera att ComHem-avtalet gäller till slutet av året, så vi har en månads överlapp.

TV

Styrelsen har gjort en upphandling och därmed valt att använda Bredbandsbolaget som TV leverantör såväl som bredband. Det har vi gjort för att vi på sådant sätt fått ett bättre avtal för båda delarna. Dels ett snabbare bredband 250/100 istället för 100/100. Men även bättre Digitalt TV utbud med bland annat Fiber TV för alla, Läs mer nedan vad Fiber TV innebär. TV T-1 Bas heter vårt nya kanalpaket. Enligt medföljande PDF kan ni även beställa extra kanaler enligt lista.

För att beställa tv-boxen, ring 0770-777 000 och uppge Brf Colosseum.

https://www.bredbandsbolaget.se/tv/det-har-ar-fiber-tv/index.html

Några saker att tänka på:

Ni som har andra kanaler utöver basutbudet, via ComHem behöver i så fall beställa dem via Bredbandsbolaget se medföljande dokument för kontaktuppgifter o urval. Ni kommer att få en HD-Box att installera. Se nedan

http://www.bredbandsbolaget.se/kundservice/tv/via-bredband-2/fragor-och-svar.html

Ni som vill ha TV i flera rum kan beställa till upp till 3 HD-boxar. Detta innebär en extrakostnad på 99 kr/st/månad.

Bredbandet

I samband med detta kan ni som vill (hoppas alla vill) byta ut er router i lägenheten till en som har mycket bättre prestanda. Så här skriver Bredbandsbolaget om denna:

HSB Brf Colosseum har tecknat ett nytt gruppanslutningsavtal på TV, bredband och telefoni med Bredbandsbolaget med start 2016-12-01. De nya tjänsterna är, bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.

I det nya avtalet så har föreningen förhandlat fram nya bredbandsroutrar till alla boende, den nya bredbandsroutern som Bredbandsbolaget tagit fram har betydligt bättre prestanda än de tidigare routrar som Bredbandsbolaget erbjudit.

Om du redan är kund och inte har fått ny router så ska du ringa Bredbandsbolagets Kundservice på 0770-777 000 och beställa din nya router. Detta kan du göra samtidigt som du ringer och beställer  TV-boxen. Routern är kostnadsfri men frakt på 96 kr tillkommer, du lånar den så länge du är kund hos Bredbands-bolaget. Beställ en returfraktsedel om du redan idag har en router som ska bytas ut.

http://www.bredbandsbolaget.se/bredband/index.html

Är du ännu inte kund så ska du ange till Kundservice när du beställer dina tjänster att du även har rätt till premiumrouter.

Den modell som räknas som premiumrouter är Technicolor TG 799VAC Xtream.

De nya premiumroutern har bättre trådlöst nätverk (4 antenner) med wifi 802.11ac samt dualband (2,4 GHz och 5 GHz), den har även en teknik som heter beamforming som gör att den kan rikta signalen på det trådlösa nätverket dit där den ser att aktiva enheter befinner sig.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *