Porttelefoni

Föreningen är ansluten till ett porttelefonisystem som tillåter besökare att ringa till den de ska besöka med porttelefoniapparaten vid entréportarna.

Varje lägenhet får ansluta upp till 3 telefonnummer (hem- eller mobiltelefon) till porttelefonsystemet. Ett telefonnummer (det primära) kommer vara kopplat till ett kortnummer som är specifikt för varje lägenhet (samma som lägenhetsnummer) t.ex. B0020.

Kortnummer och namn finns angivet på informationstavlan bredvid kodlåsen vid varje port. Besökare kan därmed ringa till medlemmarna på respektive entréport genom att slå kortnumret t.ex. B0020. Porttelefonen ringer då upp det primära telefonnumret och lägenhetsinnehavaren kan prata med besökaren och enkelt öppna porten genom att trycka 5 på telefonens knappsats. Om man inte vill öppna så lägger man helt enkelt på luren.

De angivna kortnumren är endast aktiva dagtid (7:00 – 21:00). Besökare kan dock alltid nå lägenhetsinnehavarna genom att ringa direkt till något av de anslutna telefonnumren genom att trycka B + telefonnumret. På informationstavlan bredvid kodlåsen finns instruktioner för hur man använder porttelefonen.

Man anmäler sig till porttelefonin via formuläret Porttelefonianmälan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *