Bredband och IP-telefoni

Föreningen har ett gruppanslutningsavtal avtal med Bredbandsbolaget som ger alla lägenheter tillgång till en internetuppkoppling (250/100) samt ip-telefoni och TV. Abonnemangskostnaderna ingår i årsavgiften för lägenheterna.

I avtalet från 2016-12-01 har föreningen förhandlat fram bredbandsroutrar till alla boende, den nya bredbandsroutern som Bredbandsbolaget tagit fram har betydligt bättre prestanda än de tidigare routrar som Bredbandsbolaget erbjudit.

Om du redan är kund och inte har fått ny router så ska du ringa Bredbandsbolagets Kundservice på 0770-777 000 och beställa din nya router. Routern är kostnadsfri men frakt på 96 kr tillkommer, du lånar den så länge du är kund hos Bredbands-bolaget. Beställ en returfraktsedel om du redan idag har en router som ska bytas ut.

http://www.bredbandsbolaget.se/bredband/index.html

Är du ännu inte kund så ska du ange till Kundservice när du beställer dina tjänster att du även har rätt till premiumrouter.

Den modell som räknas som premiumrouter är Technicolor TG 799VAC Xtream.

De nya premiumroutern har bättre trådlöst nätverk (4 antenner) med wifi 802.11ac samt dualband (2,4 GHz och 5 GHz), den har även en teknik som heter beamforming som gör att den kan rikta signalen på det trådlösa nätverket dit där den ser att aktiva enheter befinner sig.

Flyttning av eller nytt telefonabonnemang beställs via Bredbandsbolaget, telefonnummer 0770-77 70 00.