Inför övergång till individuell (dvs. per lägenhet) mätning av förbrukning av varm- och kallvatten

I anslutning till samtliga lägenheter kommer vattenmätare för både kall- och varmvatten att installeras 2022-11-24. Detta innebär att vattnet då kommer att vara avstängt under en kortare stund. Exakt tid för avstängning meddelas innan, men i dagsläget vet vi att det inte kommer att ske före kl. 8 på morgonen. Platsen där mätarna ska installeras ligger utanför lägenheterna så inget tillträde till lägenheterna behövs. Mer exakt information finns nu uppsatt på anslagstavlorna i varje portuppgång. 

Styrelsen arbetar med att beräkna hur mycket den fasta månadsavgiften kan sänkas i och med denna förändring. Preliminära beräkningar indikerar en sänkning av månadsavgiften med 4 % från och med 2023-04-01. Detta innebär dock inte en sänkning av kostnaderna för oss bostadsrättshavare eftersom den rörliga kostnaden för varm- och kallvattnet sannolikt blir högre.

När det gäller varm- och kallvatten kommer debiteringsmodellen att vara densamma som den som nu tillämpas för lägenheternas elförbrukning, dvs betalning sker tre månader efter månadens förbrukning. 

Mätningen av vattenförbrukningen kommer att ske från och med 2023-01-01 vilket innebär att räkningen kommer på månadsavin för april månad. Den fasta avgiften kommer att vara oförändrad under perioden januari – mars 2023. 

Den ungefärliga kostnaden kommer att ligga på ungefär 45 kronor / kubik för kallvatten och 112 kronor/kubik för varmvatten baserat på den totala förbrukningen i dagsläget.

Förbrukningen, och därmed den egna kostnaden, kommer medlemmarna från årsskiftet kunna påverka själv. 

Styrelsen

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *